GEEN-VLIEGREIZEN.NL
header

Zelf op reis

Op de website van eco-reizen.nl vindt u allerlei leuke tips en mooie bestemmingen in hun uitgebreide duurzame reisgids.
Thank God men cannot fly, and lay waste the sky as well as the earth.
Henry David Thoreau (1817-1862)

Bereken je eigen milieu-impact

>milieucalculator

We hebben 10 reizen gevonden

Alle reizen zonder vliegtuig | Spanje

Spanje | Op weg naar Santiago de Compostela

20-daagse privé reis

Europa Express
Europa Express
Tijdens deze trektocht bewandelt u de Portugese variant van de route, de Caminho Português naar Santiago de Compostela. Vanuit Porto loopt u in 12 dagen via de pelgrimsroute naar het eindpunt, de kathedraal in Santiago. Ongeveer halverweg de route steekt u de grens tussen Portugal en Spanje over. Het landschap is heuvelachtig en afwisselend, met wijngaarden, kastanjebossen, kleine interessante steden, rivieren en zeegezichten.

Spanje | Stedentrip Barcelona

5-daagse privé reis

Europa Express
Europa Express
Barcelona is een stad waar je de tijd voor moet nemen. Het heeft veel verschillende kanten met elk zijn karakter: de Gotische oude wijk; La Ribera met zijn slenterstraatjes, de zeezijde met de oude wijk Barceloneta en de hoge moderne gebouwen verderop, de berg Montjuïc met het Olympisch stadion en het fort, en nog veel meer. Niet te missen zijn uiteraard de architectonische wonderen van Gaudí, waaronder de Sagrada Familia, het Casa Mila en het Casa Battlo.

Spanje | Smakelijk Navarra

10-daagse groepsreis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
Tijdens deze reis maak je kennis met de grote geografische verscheidenheid van Navarra. In het Oosten liggen de Pyreneeën met toppen van meer dan 3000m hoogte en in het Noorden de liefelijke vallei Baztán. Rondom de stad Pamplona is het landschap heuvelachtiger en zijn er vele kastelen en kloosters die getuigen van een rijk middeleeuws verleden. Ten zuiden Pamplona bevinden zich de uitgestrekte, vlakke landbouwgebieden. En ook de halfwoestijn, Las Bardenas.

Spanje | Baztán kookweek

8-daagse groepsreis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen organiseert in mei en november 2020 een unieke kookweek met workshops, wandelingen en activiteiten die te maken hebben met de traditionele Baskische keuken. Gedurende de week gaan we met elkaar koken en genieten.

Spanje | Paradijselijk Asturias

10-daagse groepsreis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
Het rurale leven in een duurzaam hotel en biologische groente uit eigen tuin. Geniet van de plaatselijke delicatessen en het prachtige landschap.Het dorpje Arriondas bevindt zich in een breed dal. Het is omringd door bergen en ligt aan de voet van de Picos de Europa op ongeveer 20km van de kust. Vanaf de bergtoppen kun je de stranden bijna aanraken. Een bijzondere ervaring.

Spanje | Fiesta Vasca Baskische folklore en cultuur

7-daagse privé reis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
Ontdek de Baskische folklore en cultuur gedurende de Euskal Jaiak. Feesten met Baskische activiteiten, die zich begin september 2020 in San Sebastián en Zarautz afspelen.Tijdens deze week verblijf je en ontbijt je in een goed hotel in San Sebastián, De reis Fiesta vasca vindt in de eerste week van september plaats tijdens de Baskische feesten Euskal Jaiak.

Spanje | Smakelijke Verleidingen Baskenland

8-daagse privé reis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
De reis is een aaneenschakelijking van bijzondere activiteiten om Baskenland te proeven, zien en voelen. In deze relatief kleine regio is San Sebastián het kloppend hart van de gastronomie. Er is geen andere stad met zoveel Michelin-sterren per inwoner. Baskische koks zetten de toon in de internationale gastronomie. San Sebastián kent een heuse universiteit voor gastronomie en van over de hele wereld komen koks hier hun vaardigheden verbeteren.

Spanje | Jazzaldia Internationale jazzmuziek

8-daagse privé reis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
Het Internationale Jazzfestival van San Sebastián is één van de oudere jazzfestivals van Europa. Sinds de eerste editie in 1966 is het uitgegroeid tot een toonaangevend festival met optredens van internationale jazzgrootheden. In 2020 wordt het 55ste festival georganiseerd waarbij er meer dan 100 optredens zijn verdeeld over 12 podia. Het plein Plaza de Trinidad waar het festival begon, biedt nog steeds een intiem podium en unieke akoestiek.

Spanje | 4-10 dagen Euskal Herria op de fiets

8-daagse privé reis

Noord-Spanje Reizen
Noord-Spanje Reizen
In heel Spanje ligt een netwerk van voormalige spoorlijnen. Deze Vías Verdes zorgen voor een aantrekkelijke en duurzame manier van reizen en laten je genieten van de natuur en een rijk spoorwegerfgoed. Er zijn zowel stedelijke als plattelandsroutes van een paar kilometer tot ongeveer 200 km. De paden zijn overwegend verhard en nagenoeg vlak.

Spanje | Biskaje, Picos en Baskenland

8-daagse groepsreis

Delta Safari
Delta Safari
Een reis voor liefhebbers van zeezoogdieren en vogels. We varen met de ferry over de Golf van Biskaje naar Noord Spanje. Tijdens de oversteek zijn zeevogels, dolfijnen en zelfs walvissen waar te nemen. In Noord Spanje gaan we eerst naar de omgeving van Bilbao, waar we twee dagtochten op zee maken om de dolfijnen en walvissen van dichterbij te bekijken. Daarna verplaatsen we naar het hooggebergte van de Picos 'd Europa.